Fiecare guru al înfrumusețării unghiilor știe cât de important este să sterilizeze și să dezinfecteze instrumentele pentru manichiură. Citeste mai mult
Nu contează dacă se lucrează într-un salon sau acasă, fiecare instrument pentru manichiură trebuie să treacă prin procedura de sterilizare.
Sterilizarea instrumentelor este o parte necesară a procesului de manichiură. Treaba este că celulele pielii, bacteriile sau infecțiile rămân de obicei pe instrumente după procedură. Dacă nu se sterilizează instrumentele, sănătatea clienților poate fi pusă în primejdie data viitoare.
O manichiuristă își asumă întotdeauna responsabilitatea sterilizării instrumentelor. Saloanele profesionale de înfrumusețare au de obicei diferite instrumente și lichide de dezinfectare pentru curățarea și dezinfectarea seturilor pentru manichiură. În plus, sterilizarea nu este o procedură ce necesită o singură acțiune. Trebuie urmate 4 etape în procesul de sterilizare:
Dezinfecția – procedura de eliminare a bacteriilor de pe suprafața instrumentelor de manichiură.
Presterilizarea – procesul de îndepărtare a noroiului și a uleiurilor din scule.
Sterilizarea – distrugerea completă a microorganismelor de tot felul care se află la suprafață și în interiorul instrumentelor de manichiură.
Curățarea suplimentară – care include dezinfecția mâinilor manichiuristului, clientului, precum și a suprafețelor de lucru. Dezinfectantul pentru mâini este un lichid special care poate fi cumpărat dintr-o farmacie.
Astăzi, manichiuriștii folosesc diferite tipuri de sterilizatoare pentru manichiură, cunoscute drept “sterilizator pentru unghii”. Unele dintre ele pot diferi în funcție de dimensiunea, durata procesului și, desigur, prețul acestora.
Sterilizatorul cu cuarț poate fi des întâlnit în saloanele profesionale de înfrumusețare. Sterilizatorul la temperatură înaltă conduce dezinfectarea și distrugerea bacteriilor și a altor agenți patogeni.
Sterilizator UV este un instrument de manichiură perfect care nu poate fi sterilizat la temperaturi ridicate.